RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fuglesang i gisseldrama

Sist oppdatert:
Den svensk-norske romhelten Christer Fuglesang havnet midt i et dødelig gisseldrama natt til lørdag. Gisseltakeren skjøt et gissel før han drepte seg selv.

Natt til lørdag barrikerte en mann seg i bygning 44 på Johnson Space Center i Houston, der Fuglesang jobber.

Skjøt seg selv
Gisseltakeren holdt to personer som gisler inne i bygningen. Ifølge politiet drepte mannen et gissel like før han begikk selvmord. Et annet kvinnelig gissel unnslapp situasjonen med livet i behold, melder nyhetsbyrået AP. Hun ble funnet bundet og lett skadet.

Mens gisseldramaet pågikk ringte Fuglesangs datter Malin til faren i USA.

- Jeg fikk tak i ham, men han var opptatt, sier Malin til Expressen. Hun sier videre at Fuglesang aldri var i fare.

Frykter copycats
Med blodbadet fra Virginia Tech-massakren ferskt i minne, vekket nattens gisseldrama stor oppmerksomhet. TV-kommentatorer spekulerte i om gisseltakeren var en såkalt copycat, og hadde blitt inspirert av massemordet på universitetet i Virginia.

Gisseltakeren skal ha vært mellom 50 og 60 år og bevæpnet med en pistol. Politiet tror at gisseltakeren var ansatt som en entreprenør i det internasjonale selskapet Jacobs Engineering og jobbet på oppdrag for Nasa. Ready sier at motivet til drapet og selvmordet er ennå uklart.

FBI etterforsker saken
FBI etterforsker nå saken og spør seg selv hvordan en bevæpnet mann har klart å komme seg inn på det bevoktede Nasa-området.

Johnson Space Center er Nasas romferdskontrollsenter hvor de overvåker romferdene. De flere tusen menneskene som jobber på romfartssenteret ble først bedt om å ikke forlate området, men fikk til slutt lov til å reise hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest