RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fuglesang skutt opp

Foto: BRUCE WEAVER (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Endelig er romferja Discovery på vei til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Etter tre mislykkede forsøk er svensk-norske Christer Fuglesang på vei ut i verdensrommet for andre gang. Klokken 05.59 norsk tid ble lettet Discovery fra Kennedy Space Center i Florida. Etter åtte minutter var den i bane rundt jorden.

Oppskytingen av denne romferden er tre ganger før blitt utsatt, to ganger på grunn av dårlig vær og én gang på grunn av en drivstofflekkasje.

Denne gangen gikk oppskytingen helt etter planen, melder svenske Aftonbladet.

Noen timer før turen startet skrev den svenske astronauten følgende på Twitter:

«T–4:50 Åt min hamburgare. Påklädning om 20 min. "Signing off" igen och hoppas var tillbaka on-line om 2 veckor (och inte tidigare:-))»

Fuglesang er en av de sju astronautene om bord i romferja som er på et 13 dager langt oppdrag til Den internasjonale romstasjonen ISS. Oppdraget består blant annet å fylle opp den internasjonale romstasjonen (ISS) med mat, reservedeler, laboratoriumsutstyr og mus for eksperimentering på bentetthet. To såkalte spacewalks er også planlagt.

Følg romferden på NASA TV her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere