*Nettavisen* Nyheter.

Fugleviruset er tilbake

Foto: (AFP)

Fugleinfluensaen som drepte mer enn 30 mennesker i Asia i 2004 er tilbake. En ni år gammel gutt fra Vietnam er død etter at han ble smittet av viruset.

16.01.05 18:01

Meldingen om niåringens dødsfall kommer én uke etter at WHO varslet at fugleinfluensaen trolig ville bryte ut i Vietnam, melder Reuters.

Dette er det første dødsfallet viruset har krevd i 2005. Dødsfallet har nå fått myndighetene i Vietnam til å skjerpe sikkerhetskontroller av dyretransportene inn til hovedstaden.

Fugleinfluensaviruset fikk store konsekvenser for fjærkreindustrien i 2004. Myndighetene har fryktet at viruset ville spre seg igjen i forbindelse med Vietnams Lunar New Year, som er i begynnelsen av februar. I denne perioden foregår det en utstrakt transport av kyllinger.

For å unngå at viruset skulle spre seg igjen har myndighetene allerede sørget for at mer enn 4.000 fugler er tatt livet av så langt i år. Det er også blitt strengt forbudt å frakte levende fjærkre.

Da fugleinfluensaviruset brøt ut sent i desember 2003, spredde den seg ut i hele Vietnam og tok livet av mer enn 17 prosent av fjærkreproduksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag