RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fulgte etter Lindh i 14 minutter

Sist oppdatert:
Drapet på Anna Lindh ser ikke ut til å ha vært en impulshandling slik forsvareren til Mijailo Mijailovic hevder. Det viser overvåkningskameraene.

Allerede på vei inn på kjøpesenteret NK 10. september i fjor så 25-åringen som har tilstått drapet på Anna Lindh, den svenske utenriksministeren. I 14 minutter fulgte han etter henne før han stakk henne ned og drepte henne, skriver avisen Svenska Dagbladet.

Avisen viser til bilder fra overvåkningskameraene på kjøpesenteret, som en kilde i etterforskningen har fortalt om.

Overvåket offeret
Bildene viser ifølge SvD at Mijailovic først så Lindh ved inngangen ved Hamngatan/Regeringsgatan. Deretter tok han seg opp i andre etasje, der han overvåket henne fra en balkong. Ifølge SvDs kilde finnes alt registrert på filmsekvenser fra forskjellige kameraer.

- Det er flere minutter mellom dem. Man har tatt tiden på ham og har en tidslogg som viser at han så henne allerede utenfor, fulgte etter henne, overvåken og til slutt overfaller. Det hele tar 14 minutter, sier kilden.

- Ikke impuls
Mordet er av Mijailovics forsvarer Peter Althin beskrevet som en impulshandling, men de nye opplysningene kan forandre det bildet. Mijailovic risikerer derfor å bli dømt for overlagt drap.

- Han brukte tiden til å forberede seg, finne et passende tilfelle. Dersom det hadde vært en impulshandling hadde han jo stukket henne ned allerede i foajeen, sier SvDs kilde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere