*Nettavisen* Nyheter.

Full forvirring om våpenhvile

Foto: DENIS BALIBOUSE (REUTERS)

Spansk avis hevder Hamas har gått med på å legge ned våpnene.

14.01.09 22:27

Ved 19.30-tiden onsdag melder Reuters at Hamas har svart egyptiske diplomater om det egyptiske forslaget til en våpenhvileavtale.

- Bevegelsen har presentert en detaljert visjon til det egyptiske lederskapet. Det er ingen uenighet med det egyptiske lederskapet. Utfordringen er uenigheter om hvordan man skal håndtere zionist-fiendene (Israel, red.anm.) gjennom denne avtalen, sier Hamas-talsmann Salah al-Bardawil.

- Krever dager
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier til NTB at det fortsatt kreves dager med forhandlinger før en våpenhvile for Gaza er på plass.

Støre er i Kairo hvor han deltar i forhandlinger for å få stanset våpenbruken på begge sider i krigen.

- Det er ført samtaler i flere dager og jeg har ikke hørt noe som tilsier at det ligger an til en enighet nå, sier Støre til NTB.

Tidligere onsdag meldte den spanske avisen El Pais at Hamas hadde godtatt våpenhvileavtalen.

- Hamas har akseptert et egyptisk forslag til en våpenhvileavtale, sier Spanias utenriksminister Miguel Angel Moratinos til avisen.

- Fortsatt uenighet
Ifølge avisen skal Israel svare på våpenhvileforslaget torsdag.

Men en talsmann for Hamas avviste imidlertid at gruppen skulle ha gått med på å legge ned våpnene.

- Det er fortsatt områder hvor det er uenighet, sier Osama Hamdan ifølge Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ukorrekt
Ved 18.30-tiden onsdag kveld meldte også det spanske utenriksministeriet i en pressemelding at nyheten om at en våpenhvileavtale er inngått er feil.

- Dette nyhetsoppslaget var ukorrekt. Den spanske utenriksministeren har ingen informasjon om at en våpenhvileavtale skal være inngått, sa en talsmann til Reuters.

Den spanske avisen nektet å kommentere pressemeldingen fra det spanske utenriksministeriet.

bin Laden: - Hellig krig
Usikkerheten om våpenhvileavtalen kommer samtidig som antall drepte på Gaza passerer 1000 personer etter 19 dager med angrep.

Klikk på bildet for å forstørre.

Onsdag morgen ble det meldt om nye rakettangrep fra libanesisk side av grensen. Rakettene landet i nordre deler av Israel. Dette er andre gang på under en uke at det blir skutt raketter fra Libanon og inn i Israel.

Ingen ble skadd i rakettangrepet.

Onsdag ble også et lydopptak skal være al-Qaida-leder Osama bin Laden. I opptaket oppfordrer bin Laden til hellig krig mot Israel.

- Til våre brødre i Palestina: vi er med dere og vi vil ikke svikte dere. Vår tro er knyttet til dere i kampen mot korsfarer-sionistenes koalisjon, og kampen fortsetter fram til seier eller martyrdom, sier det som altså skal være bin Laden i lydopptaket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.