*Nettavisen* Nyheter.

Full krangel om Lindh-dusør

Den svenske justisministeren vil ikke bevilge ekstra penger til belønning for å finne Anna Lindhs drapsmann. Det har vakt kraftige reaksjoner.

23.09.03 12:44

- Jeg betaler det som skal til, og om nødvendig får Riksdagen vedta en egen lov, sier leder Johan Pehrson i Riksdagens justiskomité til TV 2 Nettavisen.

Belønning diskuteres nå for å løse drapet på Anna Lindh. Men pengene må politiet ta fra seg selv, sier pressesekretær Linda Romanus, på vegne av justisminister Thomas Bodström, til TV 2 Nettavisen.

- Hvis politiet ønsker belønning, må de komme til oss. Men det kommer ingen ekstrabevilgning. Det handler om deres egne penger, og de må i så fall gjøre en omprioritering, sier Romanus.

- Innlysende

Leder Johan Pehrson i Riksdagens justiskomité (Folkpartiet liberalerna) synes ikke dette svaret holder, og mener en ekstrabevilgning er innlysende.

- Dette reagerer jeg på. Vi kan ikke la en belønning gå ut over politiets arbeid, eller risikere å stenge mindre politistasjoner. Blir en belønning aktuelt, blir dette en sak for Riksdagen, sier Pehrson til TV 2 Nettavisen.

50 mill. for Palme-tips

Belønningen på 50 millioner kroner til den som kan løse hvem som drepte Olof Palme, står fortsatt.

Nivået til en eventuell belønning for å løse Lindh-mordet, er ikke diskutert, men kilder sier til TV 2 Nettavisen at det ville være kunstig hvis det lå lavere enn for Palme-drapet.

Pressetalskvinne Stina Wessling i Stockholms-politiet sier til TV 2 Nettavisen at det foreløpig ikke er aktuelt å be Rikspolitiet om penger, rett og slett fordi hun ikke tror penger hjelper.

- Vi får allerede mange tips som er verdiløse. Det er ille nok om det ikke skulle være penger å hente også, sier Wessling.

Til nå har politiet fått over 2000 tips, og Wessling sier de har mye å jobbe med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.