RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full slåsskamp

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet arresterer med makt i Heiligendamm.

Åtte politifolk og et ukjent antall demonstranter er skadet etter at demonstrasjonene i tilknytning til G8-møtet i Heiligendamm onsdag igjen er ute av kontroll, melder politiken.dk.

Politiet har nå med makt begynt å arrestere personer som blokkerer en av hovedveiene mellom Rostock og Heiligendamm. Videoen TV 2 har fra stedet viser at demonstrantene stort sett forholder seg rolige, mens politiet sleper og dytter dem av gårde. Flere er arrestert.

Batonger og vannkanoner
Etter at flere tusen demonstranter tidligere på dagen brøt gjennom politisperringene og kom seg inn mot gjerdet som beskytter møtedeltakerne, har politiet tatt i bruk tåregass, pepperspray, vannkanoner og batonger for å forsøke å gjenvinne kontrollen, ifølge politiken.dk.

- Den voldsomme framferden mot fredelige demonstranter er uforholdsmessig hard, sier en talsmann for Attac til det tyske magasinet Der Spiegel.

Krangler også inne
Inne på selve møtet er det også uenigheter mellom partene. USAs president George W. Bush går ikke med på å tallfeste grenser for klimakutt til tross for press fra den tyske forbundskansleren Angela Merkel. I stedet foreslår han å bringe sammen landene som forurenser mest - USA inkludert - og lage en felles strategi for å redusere utslippene, melder AP.

Den amerikanske presidenten møtte Merkel som en del av G8-møtet i Heiligendamm.

På en pressekonferanse før et møte med den tyske lederen sa Bush at han vil ha de store utviklingslandene, i første rekke India og Kina, til forhandlingsbordet.

- USA kan fungere som en bro for å komme fram til en løsning, sa han, ifølge AP.

Bush understreket også igjen at Russland og Vesten ikke er fiender, og at russerne ikke trenger å frykte det omdiskuterte rakettskjoldet i Øst-Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere