RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Full splid mellom Abbas og Arafat

Maktkampen mellom Yasser Arafat og Mahmoud Abbas er blitt så bitter at de to ikke lenger klarer å samarbeide.

Det sier presidenten i palestinernes lovgivende forsamling, Abu Ala, som sammen med de to lederne spilte hovedrollen under forhandlingene om Oslo-avtalen for 10 år siden.

– Denne konflikten er blitt uutholdelig, for forskjellen er slik at de to lederne ikke lenger kan arbeide sammen, sier Abu Ala til avisen Al-Ayam mandag, ifølge NTB-AFP.

Lederstrien gjelder særlig hvem som skal ha kontroll over palestinernes sikkerhetsstyrker. Abu Ala har forsøkt å forhandle fram et kompromiss, men uten å lykkes.

Sikkerhetsstyrkene skulle i utgangspunktet være en politistyrke med ansvar for ro og orden, men ble snart viklet inn i kamhandlinger med israelske okkupasjonsavdelinger.

Under Arafats ledelse ble de også splittet opp i en rekke korps som opererte mer eller mindre uavhengig av hverandre, og avskallinger førte til at ulike grupper havnet i strid med hverandre.

Den lovgivende forsamlingen skal møtes i Ramallah torsdag for å drøfte Abbas-regjeringens første 100 dager og lederkrisen. Dersom Abbas mister tilliten i forsamlingen, er det ventet at Abu Ala blir bedt om å danne ny regjering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere