*Nettavisen* Nyheter.

Fullførte maraton-bragden

Foto: (Reuters)

På en uke har Ranulph Fiennes (59) gjennomført sju maratonløp på seks forskjellige kontinenter. Søndag kunne han puste ut etter å ha fullført New York maraton på fem timer og 25 minutter.

03.11.03 12:27

Den britiske oppdagelsesreisende, som har flere polar-rekorder, var nær ved å dø av hjerteinfarkt for bare fem måneder siden. Likevel har han i løpet av de siste sju dagene fullført sju maratonløp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sammen med sin venn og eventyrer Michael Stroud var planen å fullføre de sju maratonløpene på sju forskjellige kontinenter. Men på grunn av været måtte et forsøk på å løpe de 42 kilometerne i Antarktis skrinlegges. I stedet løp de på Falklandsøyene.

Etter løpet i New York var Fiennes en lettet mann.

- Det fjerde løpet (i Singapore) var det hardeste. Vi ble svakere og svakere for hver maraton, og vi trodde ikke vi kunne fullføre på det tidspunktet, forteller Fiennes til Sky News.

- Vi tok det bit for bit. Dersom vi tenkte at vi hadde en ny maraton å løpe neste dag mens vi løp, ville vi ikke klart det, sier den spreke 59-åringen.

De to eventyrerne har samlet inn penger til forskjellige veldedige formål på sin rundreise. De sju maratonene ble løpt i Santiago i Chile, på Falklandsøyene, i Sydney, i Singapore, i London, i Egypt og altså i New York.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.