Gå til sidens hovedinnhold

Fullstendig blackout i Sydney

Sydney var den første byen som ble mørklagt forbindelse med Earth Hour.

Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt den globale oppvarmingen og det omfattende energiforbruket i verden. Dette er andre året at Earth Hour (jordens time) blir arrangert.

Sydney var den første storbyen som ble mørklagt. Lysene på den verdenskjente operaen ble slukket kl. 20.00 lokal tid, og kl. 12.00 norsk tid. I tillegg ble den elegante Harbour Bridge mørklagt.

224716

326 byer deltar
Etter Australia er det storbyer i Asia, Amerika og Europa som står for tur til å slukke lysene.

Arrangørene for den omfattende kampanjen opplyser at hele 26 storbyer og 300 andre byer i verden deltar i årets miljøkampanje, melder nyhetsbyrået AP.

Australierne måtte ta frem stearinlysene da de slo av TV-apparatene og slukket alle lysene i én time. Flere forretningsbygg valgte også å slå av lysene under «jordens time».

Google gikk i sort
Til og med Google deltok i årets miljøkampanje ved å la søkesiden gå i sort med følgende melding: «Vi har slukket lysene. Nå er det din tur».

- Vi må virkelig legge planer for fremtiden. Earth Hour er noe vi alle kan gjøre sammen, sier Sydney-borgermester Clover Moore.

Earth Hour 2007 was a Sydney event. Earth Hour 2008 is a global movement.

Earth Hour 2007 fant sted i Sydney. Over 2,2 millioner husstander og 2.100 bedrifter skrudde av lyset i en time, noe som førte til en energireduksjon på 10,2 prosent i byen. I år har altså denne aksjonen blitt en internasjonal begivenhet.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot