*Nettavisen* Nyheter.

Funnet etter tre uker

Sulten og oppspist av mygg vandret sju år gamle Martunis alene på stranden i Banda Aceh. I dag ble han gjenforent med familien, etter å ha blitt funnet av et britisk TV-team.

16.01.05 13:13

Nesten tre uker hadde gått siden flomkatastrofen rammet Indonesia da Martunis ble oppdaget av et reportasjeteam fra Sky News. Trolig har sjuåringen overlevd på vann fra sølepytter og tørkede nudler som ble skylt opp på land. Han har vandret rundt alene i et øde kystområde.

TV-reporter Ian Dovaston forteller at teamet hans var i ferd med å lage en reportasje fra en strand i Banda Aceh da de så den utmagrede gutten.

- Gutten fortalte sjåføren vår at han hadde sett foreldrene sine bli skylt til havs av bølgene, og at han ikke visste om de var i live. Selv hadde gutten blitt ført om lag to kilometer av gårde av bølgene. Siden den gang hadde han vandret alene, sier Dovaston.

- Han hadde myggstikk over hele seg og han var svært mager. Vi tok ham til et Redd Barna-sykehus slik at han kunne få medisinsk hjelp og bli registrert, forteller Dovaston.

På sykehuset ble han gjenkjent av en pasient, og det tok ikke lang tid før han ble gjenforent med bestefaren, og senere faren.

Martunis’ mor og to av søsknene hans omkom i katastrofen. Martunis kommer ikke til å få fysiske mén.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.