Funnet i live etter massedrap

Et av de to barna som har vært savnet i seks uker etter et massedrap, ble lørdag funnet på en restaurant sammen med en pedofil mann.

03.07.05 20:12

Shasta Groene (8) ble funnet lørdag på en nattåpen drive in-restaurant i hjemstaten Idaho i USA klokken 02 lørdag morgen, lokal tid, melder AP.

Jentas bror, Dylan Groene (9), er fortsatt savnet. Politiet i Kootenai fylke, der barna kommer fra, sier de har informasjon som tyder på at gutten er drept.

Joseph Edward Duncan fra Fargo i Nord-Dakota er siktet for kidnapping av Dylans åtte år gamle søster. Han vil trolig også bli siktet for flere drap.

Oppdaget ved en tilfeldighet
De to barna har vært etterlyst over hele USA helt siden 16. mai, etter at politiet oppdaget det groteske funnet av likene til Brenda Groene (40), Slade Groene (13) og Mark McKenzie (37).

Lille Shasta ble sett ved en tilfeldighet i hjembyen av en servitør på en nattåpen Denny’s restaurant. Jenta satt og spiste sammen med mannen som er siktet for å kidnappe henne. Servitøren kjente igjen bildet av jenta fra avisene. Hun ringte politiet, og prøvde trakk ut restaurantbesøket frem til politiet kom ved å gi jenta tegnestifter og papir, gi henne dessert og en ekstra stor brus.

8-åringen skal etter forholdene ha hatt det bra da hun ble funnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

- En syk, syk mann!
Mannen som er siktet for å ha kidnappet henne, og som settes i sammenheng med massedrapet på Shastas familie, er en kjent pedofil og sexforbryter. Han betegnes som en høyrisiko-overgriper, og er tidligere dømt for flere voldtekter. Joseph Edward Duncan er også tiltalt for å ha forgrepet seg på en 6-åring i Minnesota i fjor.

- Denne mannen er et veldig, veldig sykt menneske, sier Shasta Groenes onkel, Bob Price. Han priser seg lykkelig over at niesen har kommet til rette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.