*Nettavisen* Nyheter.

Fylte bilen med pasientenes fett

Doktoren i Beverly Hills er nå saksøkt fordi han sugde for mye «drivstoff» fra pasientene.

26.12.08 12:13

Doktor Craig Alan Bittner suger fettet ut av fete og forfengelige losangelanere ved klinikken Beverly Hills Liposculpture. Overskuddet fra den lukrative geskjeften er ikke bare penger, men også fett. Fett som Bittner har gjort om til biodiesel og fylt på tanken til sin Ford SUV, og på kjærestens Lincoln Navigator.

Blir etterforsket
Bittner skilte ut triglyseridet i menneskefettet og gjorde det om til diesel. En prosess som flere store selskaper vurderer for å gjøre verden mindre avhengig av olje, skriver Forbes.com.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men mens andre bruker biodiesel fra dyr og planter, benyttet altså Bittner blant annet pasientenes gamle «bilringer» og «ridebukser». Ideen synes kanskje god, men så er den også ulovlig. Doktor Bittner blir nå etterforsket av politiet i Los Angeles for å ha brukt medisinsk menneskelig avfall som drivstoff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ble oppdaget
Praksisen til doktor Craig Alan Bittner kunne ha fortsatt umerket hvis ikke kundene hadde begynt å klage. Flere tidligere pasienter har saksøkt ham for å ta for mye fett. Bittner skal også ha tillatt sin assistent og sin kjæreste å gjennomføre fettsuging, uten at de hadde lisens.

I november fikk Bittner trolig ferten av etterforskningen. Uansett stengte han butikken og meldte seg som frivillig lege ved et sykehus i Columbia. I et farvelbrev lagt ut på hans hjemmeside poengterer Bittner at han har gjennomført 10.000 fettsuginger, og at hans inngrep aldri har endt med alvorlige bivirkninger, skriver wendyista.blogspot.com.

Likevel er en egen hjemmeside opprettet og dedikert til doktor Alan Bittners misfornøyde kunder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag