*Nettavisen* Nyheter.

Fyrst Rainier fortsatt på sykehus

Monacos fyrst Rainier III er utmattet etter nyttårsfeiringen og ligger fortsatt på sykehus, etter at han 2, januar ble innlagt for andre gang på kort tid.

Legene som behandler den 80-årige fyrsten sa tidligere denne uken at helsetilstanden hans utvikler seg tilfredsstillende, men at han fortsatt vil bli værende noen dager på sykehuset, til observasjon.

En sentralt plassert kilde sier til AFP at fyrst Rainier skal ha blitt svært utmattet i løpet av nyttårshelgen.

I desember lå fyrsten på sykehus i nesten uke på grunn av komplikasjoner etter at han pådro seg influensa. I november 2001 var han innlagt med en lungeinfeksjon, og våren 2002 ble han også behandlet for utmattelse.

Rainier ble fyrste av lilleputtstaten på den franske rivieraen i 1949, da hans morfar døde. Han ble for alvor verdenskjent da han i 1956 giftet seg med hollywoodskjønnheten Grace Kelly, året etter at hun vant Oscar for filmen "Bak kulissene". Fyrstinne Grace mistet livet i en bilulykke i 1982.

Tronarvingen i Monaco er Rainiers ugifte og barnløse sønn Albert. En grunnlovsendring har imidlertid sikret den videre tronfølgen; etter Albert kommer storesøster Caroline og hennes fire barn, og deretter lillesøster Stephanie og hennes to eldste barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag