RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

G7-landene vil hjelpe verdens fattigste

Foto: STEPHEN HIRD/AFP
Sist oppdatert:
G7-landene skal ha blitt enige om flere kompromissløsninger som kan føre til betydelige gjeldslette til de fattigste landene i verden.

G7-landene, verdens sju største industrinasjoner USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Canada, foreslår opp til 100 prosent gjeldslette for fattige land. Storbritannias finansminister Gordon Brown hyller møtets vedtak som historisk.

- 100 prosent gjeldslette
- Dette er første gang at så mye som 100 prosent gjeldslette noen gang er blitt spesifisert i et G7-kommuniké, sa Brown til journalister på slutten av møtet i London.

G7 har reist perspektivet på en lette på inntil 100 prosent av den multilaterale gjelden som fattige land skylder til utviklingsbanker og Det internasjonale pengefondet IMF, sier en av kildene på møtet til nyhetsbyrået Reuters ifølge NTB.

Forslag til finansiering
Nå ber G7 om at IMFs administrerende direktør Rodrigo Rato utarbeider et forslag til hvordan gjeldsletten skal finansieres.

I uttalelsen fra møtet går det frem at G7-landene ikke vil gi 100 prosent gjeldslette til alle de fattigste landene, men at hvert land vil bli gjenstand for en konkret vurdering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere