*Nettavisen* Nyheter.

G8 fordømmer terrorangrepet

G8-lederne fordømmer terrorangrepene mot London, og lover at de vil forsette samarbeidet i kampen mot terrorisme.

07.07.05 14:41

- Vi fordømmer disse barbariske angrepene, og sender våre tanker til de som er rammet, sa Blair, flankert av stats- og regjeringssjefer fra de øvrige sju G8-landene, og de fem landene som i tillegg er invitert til møtet i skotske Gleneagles.

Den britiske statsministeren sier terroristene mangler respekt for menneskeliv, men at de aldri vil lykkes i å nå sine mål.

- Vi vil aldri tillate at vold endrer våre samfunn eller våre verdier, og vi vil heller ikke la terror stanse dette toppmøtet, sa Tony Blair. Statsministeren leste opp en felleserklæring fra de 13 stats- og regjeringssjefene som deltar under møtet.

- Vi står sammen i arbeidet med å bekjempe terrorismen, sier G8-lederne.

Etter at den korte felleserklæringen var lest opp, dro statsminister Tony Blair med helikopter fra Gleneagles. Han drar til London for å bli oppdatert på situasjonen, men skal etter planen vende tilbake til det skotske høylandet torsdag kveld.

Med på G8-møtet er foruten Blair presidentene George W. Bush (USA), Vladimir Putin (Russland) og Jacques Chirac (Frankrike), forbundskansler Gerhard Schröder (Tyskland), og statsministrene Junichiro Koizumi (Japan), Silvio Berlusconi (Italia) og Paul Martin (Canada).

I tillegg har Blair invitert lederne fra Brasil, Kina, India, Mexico og Sør-Afrika til møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag