RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ga opp ambassadehjelp

Sist oppdatert:
Nordmenn måtte registrere seg flere ganger på ambassaden i Bangkok for å få hjelp, og i Phuket måtte flere norske klare seg uten hjelp.

Utenriksdepartementet har fått mye kritikk for håndteringen av flomkatastrofen. Flomofre har fortalt at de ikke fikk hjelp eller informasjon fra norske myndigheter etter katastrofen. I tillegg har UD blitt kritisert for ikke å ha registrert navn på involverte tilfredsstillende.

Overlege Kristian Lexow ved akuttklinikken ved Stavanger Universitetssykehus er blant dem som møtte nordmenn da de kom fra Thailand til Arlanda utenfor Stockholm. Han sier at gjennomgangstonen blant de evakuerte nordmennene, var skuffelse over norske myndigheter.

- Mange overlevende henvendte seg til den norske ambassaden i Bangkok. De ble registrert på lapper som forsvant etter hvert.

- Noen fortalte at de hadde vært på ambassaden både to og tre ganger. Hver gang måtte de registrere seg på nytt som om det var første gangen de var der. Til slutt ga de opp, sier han.

Lexow var med i et katastrofemedisinske teamet som møtte mellom 150 og 180 nordmenn på på Arlanda flyplass.

- Det var ofte den samme historien vi hørte. Om nordmenn som gikk rundt alene. Som ikke hadde sett ene eneste norsk representant mens de lå på sykehuset. De måtte ta seg ut av katastrofeområdene på egen hånd. Liketil skaffe seg billetter på egen hånd, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere