RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaddafi holdt TV-tale

Foto: REUTERS TV (Reuters)
Sist oppdatert:
- Jeg er i Tripoli og ikke i Venezuela, forsikret Muammar Gaddafis på statlig fjernsyn.

Libyas leder avviser ryktene om at han har rømt landet etter massive protester. Han dukket opp på statlig TV tirsdag der han utenfor en sammenrast bygning og under en paraply som beskyttet ham mot regnet forsikret at han er i Tripoli og ikke i Venezuela, melder BBC News.

Gaddafis TV-opptreden kom etter at sikkerhetsstyrker og demonstranter for andre natt på rad hadde sammenstøt i hovedstaden og dagen etter at Gaddafis sønn, Seif al-islam Gaddafi, gikk ut på statlig tv og sa at faren - som har sittet ved makten i 41 år - ville kjempe «til siste kule». Etter sønnens TV-opptreden oppsto det rykter om at LIbyas leder hadde forlatt landet.

Mandag kom det meldinger om at militære fly og helikoptre hadde skutt mot demonstranter i Tripoli. To piloter som hoppet av til Malta fortalte at de hadde nektet å utføre ordren om å skyte mot demonstranter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere