RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LOUAFI LARBI (Reuters)

Gaddafi tilbyr våpenhvile

Sist oppdatert:
Men Libyas leder nekter å gå av eller forlate landet.

Libyas leder Muammar al-Gaddafi er forberedt på å inngå en våpenhvileavtale der alle parter i konflikten er involvert, men han sier han ikke vil forlate Libya, melder Al Jazeera.

- Ingen kan tvinge meg til å forlate landet mitt og ingen kan fortelle meg at jeg ikke skal kjempe for landet mitt, sa han i en direktesendt TV-tale lørdag.

Han sa han fortsatt er villig til å inngå en våpenhvileavtale, men at den må inngå alle parter, ikke bare hans egne styrker som kjemper mot opprørerne i øst.

- En våpenhvile kan ikke komme bare fra den ene siden, sa han i talen ifølge Al Jazeera.

Han tok også til orde for forhandlinger med Nato-landene for å stanse luftangrepene over Libya. Samtidig sa han at det libyske folk er beredt til å dø i forsvaret av landet sitt og kampen mot det han kalte terrorangrep.

Gaddafi holdt talen tidlig lørdag morgen, og den ble kringkastet på statlig libysk fjernsyn. De meldte at Natos krigsfly bombet en bygning i Tripoli - like ved TV-bygningen - mens Gaddafi holdt sin tale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere