*Nettavisen* Nyheter.

Gahr Støre: - Skaper mer hat og fortvilelse

Støre Gaza bakkeinvasjon Israel Foto: Scanpix.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er dypt bekymret for utviklingen på Gaza.

03.01.09 23:40

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier i et intervju med Nettavisen sent lørdag kveld at han er dypt bekymret for den voldsomme utviklingen på Gaza.

- Skaper hat og fortvilelse
Israelske bakkestyrker rykker nå inn i Gaza by, til tross for at myndighetene hele tiden har bedyret at det ikke har vært en del av planen.

- Den israelske bakkeoperasjonen i Gaza er en dramatisk opptrapping av konflikten. Lørdagens utvikling skaper mer hat og fortvilelse i Midtøsten, sier Gahr Støre til Nettavisen.

- Gjør sterkt inntrykk
Utenriksministeren sier han selv blir sterkt påvirket av utviklingen.

- Det gjør inntrykk på meg og alle andre å se hvor hardt sivilbefolkningen rammes. Jeg opplever også en dyp frustrasjon over at det som nå skjer gjør en fredsløsning enda vanskeligere, sier Støre

Han understreker at han støtter Israels rett til å forsvare seg.

- Men jeg er sterkt tvilende til en militær løsning på denne konflikten, sier Støre.

Krever våpenhvile
Den norske regjeringen fastholder sitt krav om en våpenhvile-avtale.

- Hamas må for sin del umiddelbart innstille rakettutskytningene mot Israel. Krigføringen som nå utvikler seg har ett offer; sivilbefolkningen på begge sider, sier utenriksministeren.

Foreløpig ikke mer bistand
Gahr Støre vil foreløpig ikke utvide den norske bistanden til Midtøsten. Norge besluttet lille nyttårsaften å bevilge 30 millioner kroner i nødhjelp til Gaza.

- Vi vil løpende vurdere om vi trenger å forsterke denne bistanden, men så langt er signalene vi får at det ikke er behov for ytterligere bistand. Det Gaza nå trenger er primært en våpenhvile-avtale, sier Støre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag