Gangsterkonge sporløst borte

Milan Sevo, som av svensk politi er utpekt som en av landets største gangstere og mafialeder, kom aldri tilbake fra fengselspermisjon lørdag. Nå leter hele Stockholms politistyrke etter mannen.

Alle politipatruljene i Stockholm har mottatt etterlysningen av den 35 år gamle Milan Sevo. Flere adresser der Sevo tidligere har oppholdt seg kontrolleres, men så langt uten resultat, skriver svenske Expressen.

Milan Sevo er dømt til to års fengsel for grovt brudd på våpenloven. Etter en kort permisjon lørdag kom han aldri tilbake. Først søndag sendte fengselet en faks til politiet og informerte om forsvinningen. Det ble umiddeltbart slått alarm, men Sevo er sporløst forsvunnet.

- En mann som Slovo har naturligvis fiender, men grunnen til at han ikke returnerte til fengselet kan være triviell, sier rikskriminalsjef i Sverige Lars Nylén til Expressen. Han ønsker ikke å spekulere i hva som kan være grunnen til forsvinningen.

Gangster
Sevo beskriver seg selv som en foretningsmann, men ifølge Expressen betrakter politiet han som en av lederne av den organiserte kriminaliteten i landet. Han har vært mistenkt både for narkotikakriminalitet og drap. I mai i fjor ble blant annet svigerfaren hans drept med over 30 skudd på åpen gate i Stockholm.

Forsøkt drept
I november 2001 ble Sevo selv forsøkt drept. Forsøket mislyktes og det hele endte i en gangsterkrig i Stockholm. Tre personer som man antok stod bak drapsforsøket, ble kort tid senere funnet drept, en av dem på en lekeplass.

Sevo og to av hans nærmeste ble tiltalt for ett av mordene, men ble frifunnet på grunn av bevisets stilling. Dette i liket med flere andre saker mot Sevo, der bevisene ikke har strukket til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag