Gå til sidens hovedinnhold

Går til sak for lykkelodd

Jakten på det forsvunne lykkeloddet i Ohio er over. Nå starter kampen om hvem som skal få beholde gigantpremien på 1,1 milliarder kroner.

Mega Millions i Ohio mener Rebecca Jemison (bildet) er den heldige vinner av den enorme jackpoten i lotteriet. Jemison, som jobber som telefondame ved et sykehus, fikk tirsdag overlevert vinnersjekken på svimlende 162 millioner dollar, eller 1,1 milliarder norske kroner.

Elicia Battle, som hevder hun mistet vinnerkupongen, gir seg imidlertid ikke så lett, og går til sak mot Jemison. Battles advokat Sheldon Starke sier til AP at saken nå ligger hos en lokal domstol i Cuyahoga County i Cleveland.

Lotteriarrangørene sier tirsdag de er tilfreds med at Jemison er den rettmessige eier av vinnerloddet, som har vært forsvunnet i flere dager. Jemison sto tirsdag fram på TV og fortalte om lykketallene sine.

Tror på Jemison
Dennis G. Kennedy, direktør i spillselskapet Ohio Lottery, sier til AP at selskapet er sikre på at det er Jemison som er den rettmessige vinnere og at hun ikke fant, men kjøpte vinnerkupongen.

- Jemison kunne legge fram en annen kupong som hun kjøpte på samme sted til samme tid som vinnerkupongen og hadde også en gammel kupong som viste at hun har spilt på de samme tallene før, sier Kennedy.

- Mistet veske
Jakten på milliardkupongen startet etter at Elicia Battle fortalte sin ulykkelige historie om lottokupongen hun mistet på parkeringsplassen utenfor kjøpesenteret hvor hun kjøpte den, skriver det amerikanske nettstedet Local6.

Battle fortalte politiet at hun mistet vesken, og fikk ikke med seg at kupongen hadde falt ut før etter lottotrekningen.

Selv om politiet tror på Battles historie, kan de gjøre lite for å hjelpe henne når loddet nå har dukket opp. Ifølge politiet er det den som tropper opp med vinnerkupongen i hånda som regnes som vinner av lotteriet.

Arrangørene av lotteriet sier uansett at Battle kan prøve å få en midleritidig rettskjennelse for å hindre at Jemison får den gigantiske vinnersummen. Elecia Battle mener fortsatt at det verdifulle vinnerloddet tilhører henne, og akter altså å gå rettens vei.

- Det er mitt lodd. Jeg mistet det, og vil være mer enn glad for å belønne den som har funnet det, uttalte hun tidligere.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre