*Nettavisen* Nyheter.

Gardist for lang for vaktbua

Over helgen tiltrer Martyn Walters tjenesten som gardist utenfor Buckingham Palace i London – hvis han kommer inn i vaktbua.

27.08.04 18:23

Den 21 år gamle rekrutten måler 221 centimeter på strømpelesten, og når han får bjørneskinnslua på hodet blir lengden 274 centimeter. Det betyr at han ikke kan søke ly i skilderhuset hvis det regner, forklarer major Alun Powell i garderegimentet Irish Guards.

For dronning Elizabeth er det kanskje en tankevekker at elitesoldatene som skal forsvare henne og hennes residens Buckingham Palace, ikke tåler en skvett regn. Men menig Walters er i alle fall bra nok til å bli med på øvelse i Kenya og deretter til aktiv tjeneste på Kypros.

- Jeg så en gardist på fjernsynet da jeg var 13 år gammel, og da sa jeg til mamma at jeg ville bli en slik soldat. Nå er jeg blitt det, sier Walters, som har fått spesialbygd seng og spesialsydd uniform etter at han lot seg rekruttere til Irish Guards.

Der har han for øvrig også fått seg en ny bestevenn, som heter Matthew Else og er 25 år gammel. Med sine 157 centimeter er Else regimentets korteste soldat, og han og Walters vekker en viss oppsikt når de marsjerer ved siden av hverandre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.