RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gasseksplosjon rammet bygning

Sist oppdatert:
En nietasjers boligblokk i Moskva ble søndag kveld rammet av det som trolig var en kraftig gasseksplosjon. Minst 20 mennesker skal være skadd.

- Det var en kraftig eksplosjon, men ingen terrorhandling. Det var gass, sa en talsmann for politiet. Minst tre barn var blant de skadde. Krisedepartementet opplyser til nyhetsbyrået Interfax at tallet på skadde kan stige til 30.

Det var vietnamesiske statsborgere som bodde i bygningen. Forvirrede beboere virret rundt i gatene ved bygget, tilsynelatende i sjokk etter eksplosjonen. Forvridde metallbiter, knust glass og store biter av veggen lå strødd på bakken. Det var en sterk lukt av gass på stedet, ifølge øyenvitner.

Politi og redningsarbeidere var raskt på stedet og evakuerte alle beboerne. Minst ti personer ble kjørt til sykehus.

Gasseksplosjoner er vanlig i de gamle boligblokkene fra sovjettiden, men slike eksplosjoner skaper også frykt for at det kan være nye terrorhandlinger. Flere bombeaksjoner har rystet landet de siste månedene, og russiske myndigheter har skyldt på tsjetsjenske separatister.

Det siste store angrepet var i februar, da en kraftig eksplosjon rammet T-banen i Moskva, og minst 40 mennesker ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere