RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gatekamper herjer i Irak

Sist oppdatert:
Iraks statsminister har gitt et ultimatum til de militante sjiamuslimene i Basra sør i Irak.

Minst 40 mennesker har blitt drept og 200 skadd i kampene som har herjet i Basra de to siste dagene, melder Sky News.

Nå har statsminister Nouri Maliki kommet med et ultimatum til de militante sjiamuslimene hvor han truer med alvorlige straffereaksjoner hvis de ikke legger ned våpnene innen 72 timer.

Ultimatum
- Vi kommer ikke til å jage de som leverer inn våpnene innen 72 timer. Dersom de ikke overleverer våpnene, vil loven gå sin gang, sier Maliki.

Urolighetene har den siste tiden spredd seg til flere byer i Irak, og flere raketter har blitt avfyrt innenfor den grønne sonen i Bagdad. Dette har ført til at myndighetene har innført portforbud i flere irakiske byer.

I Bagdad har 14 mennesker blitt drept og 140 skadd de to siste dagene.

Inntok oljebyen Basra
Urolighetene startet mandag da regjeringsstyrker inntok oljebyen Basra i et forsøk på å slå ned på lokale militante grupper.

Lederen for den militante gruppene Mehdi-armeen, Moqtada Sadr, er kun villig til å forhandle med myndighetene hvis Maliki trekker sine styrker ut av Basra, melder BBC.

Britiske styrker trakk seg ut fra Basra i desember i fjor etter å ha kontrollert området i fem år. Ingen internasjonale styrker skal være involvert i sammenstøtene på bakkeplan, men britiske styrker har bistått med luftstøtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere