RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gaza-grensen åpnes

Grensen mellom Gaza-stripen og Egypt åpnes for trafikk I dag. For første gang kan palestinske borgere reise ut av Gaza, uten å reise gjennom Israel.

En formell åpning av grenseposten ble gjennomført fredag. Lørdag kan de første vanlige palestinerne ta seg over grensen til Egypt.

Israel har overført grenseposten til de palestinske selvstyremyndighetene, men grenseovergangen vil også bli overvåket av representanter fra EU.

- Jeg tror hver eneste palestiner har passet i lommen sin nå, uttalte president Mahmoud Abbas etter å ha åpnet den nye grenseovergangen.

EUs utsending til Midtøsten, Marc Otte, mener åpningen vil være et enormt steg mot frihet for det palestinske folket, melder BBC.

Det finnes ingen havn i Gaza, og Israel har ikke tillatt den internasjonale flyplassen å åpne, så Rafah-grensen er den eneste porten til resten av verden for beboerne på Gaza-stripen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere