*Nettavisen* Nyheter.

General blir demokratenes håp

Den pensjonerte generalen og tidligere toppsjef i Nato Wesley Clark, bekreftet onsdag at han stiller som presidentkandidat i USA. Dermed har demokratene fått en kandidat folk husker navnet på.

- Jeg er med, bekreftet Clark op NBCs program «Today» onsdag morgen amerikansk tid, og endte dermed måneder med spekulasjon om han kommer til å utfordre George W. Bush i neste års presidentvalg.

Clark innrømmet i intervjuet at han ikke har noen bred erfaring fra valgpolitikk, men sa at han trodde han hadde evnene som skal til for å lede det amerikanske folket.

Clark blir dermed den tiende demokratiske kandidaten i nominasjonsvalget.

Mange har tro på Clark på grunn av hans yrkesmilitære bakgrunn, til tross for at han har tilsvarende manglende politisk erfaring. Han er dessuten den eneste kandidaten som er et kjent fjes for flertallet av velgerne. Undersøkelser viser at så langt i løpet kan to tredeler av amerikanske velgere ikke nevne navnet på en eneste demokratisk kandidat.

58-åringen har knyttet til seg nøkkelpersoner både fra Bill Clintons og Al Gores valgkampteam, men mange spør seg om han kommer for seint med i løpet. Motkandidatene har flere måneders forsprang på å samle inn alle millionene som trengs for å bli president i dette landet. Andre tror Clark er den eneste av de ti kandidatene som stiller i samme klasse som Bush og som har en reell sjanse til å slå ham, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.