Gå til sidens hovedinnhold

-Georgia trekker seg ut

Georgia hevder de trekker seg ut av Sør-Ossetia, samtidig iverksetter Russland sjøblokade av landet.

Det georgiske innenriksdepartementet hevder at styrkene er trukket fullstendig ut av utbryterregionen Sør-Ossetia. En georgisk konvoi av militære kjøretøy med tropper og tungt artilleri ble observert mens den trakk seg ut av Sør-Ossetia via landsbyen Ergneti like over grensen, melder Reuters.

Russiske styrker i området hevder på sin side at georgiske styrker fortsatt befinner seg inne i Sør-Ossetia.

Blokkert kysten
Samtidig har russiske krigsskip ankommet Georgias Svartehavskyst

- Marinen har ordre om å ikke tillate leveranser av våpen og militært materiell til Georgia via sjøveien, sier en kilde i marinen til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Russland har tidligere beskyldt Ukraina for å ha levert våpen til Georgia.

Bombet flyplass
Russiske fly bombet en militær flyplass utenfor Georgias hovedstad tidlig søndag, ingen skal ha blitt skadet i angrepet. På flyplassen ligger en fabrikk som produserer kampfly. Samtidig hevder georgiske myndigheter at Russland har satt i land 4000 tropper via sjøveien i Abkhazia, en annen utbryterregion i Georgia som i likhet med Sør-Ossetia i praksis har vært uavhengig siden 1992 selv om heller ikke dette området er internasjonalt anerkjent som uavhengig.

- Vi er spesielt bekymret for at det kan se ut som konflikten kan spre seg fra Sør-Ossetia til Abkhazia, sier en FN-diplomat.

Usikre tall
Russiske myndigheter sier at dødstallene etter kampene som begynte torsdag nå er oppe i 2000. Georgia hevdet fredag at de hadde tap på inntil 300. Mer enn 30.000 mennesker skal ha flyktet fra Sør-Ossetia over grensen til Russland.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene