*Nettavisen* Nyheter.

Gephardt støtter Kerry

Foto: (Reuters)

Kongressrepresentanten Richard Gephardt vil støtte senator John Kerry i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat ved høstens valg.

Dick Gephardt hadde selv forhåpninger om å bli demokratenes kandidat, men trakk seg etter å ha gjort det dårlig i den første nominasjonskampen, i Iowa. Etter dette har alle de demokratiske kandidatene forsøkt å skaffe seg støtte fra Gephardt, som nyter stor anseelse, og som har stor innflytelse etter mange år i amerikanske politikk.

Gephardt vil fredag kunngjøre at han gir sin støtte til Kerry, opplyser nære kilder til CBS News.

Donna Brazile, kvinnen som ledet tidligere visepresident Al Gores valgkampanje i 2000, mener Gephardts støtte er viktig for Kerry, blant annet fordi han nyter stor troverdighet i arbeiderklassen, som utgjør en stor andel av velgerne i statene som nå står for tur.

Kunngjøringen vil finne sted i Warren, Michigan, og Gephardt vil deretter drive valgkamp i Michigan sammen med Kerry, i forkant av lørdagens primærvalg i staten. Donna Brazile tror Gephardts støtte kan gjøre ham aktuell som Kerrys visepresidentkandidat.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere andre innflytelsesrike demokrater har også stilt seg bak Kerrys kandidatur de siste dagene, deriblant tidligere Maine-senator George Mitchell og Maines guvernør John Baldacci. Onsdag gikk det amerikanske lærerforbundet, som har 1,3 millioner medlemmer, også ut med støtte til Kerry.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag