RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gerilja løslater turist-gisler

Sist oppdatert:
En colombiansk opprørsgruppe løslot mandag to europeiske ryggsekkturister som er blitt holdt fanget i over to måneder.

Tyske Reinhilt Weigel og spanske Asier Huegun omfavnet hverandre mens de klatret om bord i et Røde Kors-helikopter som plukket dem opp på en hemmelig lysning i jungelen og deretter fraktet dem til den colombianske byen Valledupar.

Den Nasjonale Frigjøringshæren, en Cuba-inspirert gerilja kjent ved de spanske initialene ELN, lovet at fire israelere og en brite som fremdeles holdes fanget også skal bli frigitt før jul. Etter forhandlinger med en humanitær kommisjon gikk opprørerne med på å frigi Weigel og Hoegun mot at det skulle settes i gang etterforskning av ELNs påstander om at Nevada-fjellene blokkeres av høyrevridde banditter.

Før hun ble sluppet fri poserte blonde Weigel i jungelen for en fotograf fra nyhetsbyrået Reuters. Hun holdt en rifle i hånden, og var omgitt av marxistiske ELN-rebeller som hadde dekket ansiktene med røde og sorte tørkler. Hoegun, med tett skjegg etter to måneder uten barbering, sto også blant rebellene.

- De første dagene i fangenskap var vanskelige på grunn av at vi ikke fikk vite hvem vi var sammen med. De fortalte oss ingen ting, sa Hoegun mens han dampet på en sigarett.

For to måneder siden kidnappet rebellene åtte av 20 utenlandske turister som hadde trosset advarsler om kidnappinger og besøkte indianske ruiner i Sierra Nevada. Et av gislene, 19 år gamle Matthew Scott, klarte å rømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere