RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gi opp, reis hjem!

Sist oppdatert:
Fortsatt sitter 32 personer i kirkeasyl her i landet. Kommunalminister Erna Solberg er som vanlig klar og tydelig: Gi opp, reis hjem!

Ifølge Aftenposten er 14 barn i kirkeasyl, og den tilværelsen unner vi ingen.

Men kirkeasylantene er personer som har fått sine søknader om opphold avslått etter normal saksbehandling i UDI.

De fyller altså ikke kriteriene for å få flyktningstatus og har dermed ikke rett til å være her, ifølge den politikken et flertall på Stortinget har vedtatt.

Likevel opptrer altså fortsatt en rekke menigheter som en asylpolitisk ankeinstans. Uten nødvendigvis å ha satt seg inn i saken og grunnlaget for avslaget.

Det er en meget uheldig praksis som ikke bare motarbeider norsk asylpolitikk, men som også undergraver kirkeasylet som en tradisjonell nødhavn for forfulgte.

For ildsjeler i norske menigheter er det lett å gå seg vill i sympati med familier som ønsker en bedre fremtid i et rikere land.

Men det er ingen løsning å utsette dem for mangeårig isolasjon i kirkebygg.

Her er det lett å si oss enige med norske kommunalministre fra Aud-Inger Aure til Erna Solberg: Det skal ikke lønne seg å gå i kirkeasyl.

Dagens kommunalminister er som vanlig meget klar:

– Jeg vet at de er i en belastende situasjon, og vi kommer ikke til å gå inn og hente dem ut av kirkene. Men sakene deres er faktisk blitt ordentlig behandlet, og de har selv valgt å reagere med å bryte norsk lov. Da må de også ta ansvar for situasjonen de er havnet i, sier Solberg til Aftenposten.

En god ide er det også om menighetene tenker seg om før de undergraver den humane tradisjonen som ligger i kirkeasylet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere