*Nettavisen* Nyheter.

Gifter seg i bomberegn

Myndighetene sitter i krisemøte og vurderer evakuering av nordmenn. I Beirut sitter arendalsfamilen og forbereder datterens bryllup i morgen.

14.07.06 14:00

Brudens far opplyser på telefon fra Beirut at situasjonen foreløpig er helt udramatisk.

Alt rolig og avslappet
- Vi har ikke sett eller hørt noen verdens ting. Alle her nede er rolig og avslappet, og sier at det ikke er noe å være redd for, sier Øyvind Kristoffersen til TV 2 Nettavisen fredag formiddag.

Linda Kristoffersen skal gifte seg med libanesiske Sleiman Antonine Arida, som hun møtte under et ferieopphold for noen år tilbake, ifølge Agderposten.

Familien befinner seg i den nordlige delen av Beirut hvor bombingen ennå ikke har tatt til. I den sørlige delen derimot, er situasjonen mer urolig.

Volden i Midtøsten eksploderte etter at den libanesiske geriljagruppen Hizbollah kidnappet to israelske soldater onsdag. Israel svarte med å bombe libanesisk infrastruktur sønder og sammen, og blokkerte landet både fra luft- og sjøsiden. Flyplassen i Beirut er satt ut av drift, og det foregår harde kamper på grensen mellom Libanon og Israel.

140 bryllupsgjester
Kristoffersen håper ikke omstendighetene vil legge noen demper på datterens bryllup, hvor 140 gjester er invitert.

- De fleste gjestene er tilstede, men det er et par fra Norge som har kansellert reisen på grunn av situasjonen her nede, sier Kristoffersen til TV 2 Nettavisen.

Familien har meldt fra til den norske ambassaden om bryllupet, og ambassaden har lovet å kontakte dem dersom situasjonen i området blir kritisk. Libanon opplever nå flere israelske angrep.

Bryllupsreise utsettes
Gunhild Raunsgard fra Kinsarvik giftet seg med sin Bassel El Saour i en flyktningleir like sør for den libanesiske havnebyen Tyre søndag, skriver Bergens Tidenes nettutgave. Nå prøver paret å nyte hvetebrødsdagene i området. Men det er ikke så lett.

- Fly suser over hodene våre hele tiden, og vi blir oppfordret til å holde oss inne. Det er uansett ikke så mange steder vi kan reise, for flyplassen og mange av veiene er stengt. Det libanesiske militæret driver og skyter utenfor, og vi kan se krigsbåter herfra, sier Raunsgard til bt.no.

- Det spørs om det blir noe av feiringen. Det kan se ut som om vi må utsette den, sier hun videre.

Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til Libanon og Beirut, med mindre det er strengt nødvendig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.