*Nettavisen* Nyheter.

Giftpulver stengte senatsbygninger

Senatsbygningene i Washington var stengt tirsdag etter funnet av det dødelige giftstoffet ricin.

03.02.04 20:12

Funnet i Washington ble tatt svært alvorlig og Senatets kontorbygninger var stengt tirsdag, noe som fikk følger for enkelte komitémøter. Senatet kom ellers sammen som normalt på Capitol Hill, melder NTB.

Funnet av en konvolutt med et hvitt pulver ble gjort mandag ettermiddag, men ikke før seint mandag kveld ble det slått alarm. Etter ni interne og flere eksterne tester ble det slått fast at pulveret var giftstoffet ricin, et stoff som er like dødelig som anthrax.

Det er foreløpig ikke meldt om skader. 16 personer ble renset før de fikk gå hjem for dagen. Personer som er blitt utsatt for ricin vil dø i løpet av noen få dager.

Gjennomgår post
Funnet ble gjort i et postrom knyttet til kontorene til Senatets leder, republikaneren Bill Frist.

- Dette ble sendt for å skade og er en kriminell handling som vil bli etterforsket deretter, sa Frist tirsdag.

All post som er kommet til Senatet og til Representantenes hus de siste dagene vil nå bli gjennomgått nøye.

Nytt funn
Tirsdag morgen ble det også meldt om funn av et mistenkelig hvitt pulver som kom ut av en konvolutt i postomfordelingssentralen i Wallingford i staten Connecticut, nord for Washington og New York.

Det var ved denne sentralen det i 2001 ble funnet spor av anthrax, samtidig som det ble sendt en konvolutt med anthrax til senator Tom Daschle, leder for demokratene i Senatet. Flere senatsbygninger var stengt i flere måneder etter det funnet og en 94 år gammel dame døde i Connecticut.

Det er ifølge politiet ikke mistanke om et terrorangrep.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag