RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantisk hundeshow boikottes

Foto: DARREN STAPLES (REUTERS)
Sist oppdatert:
Et av verdens største hundeshow er i gang, men BBC nekter å vise det.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Crufts er Storbritannias største hundeshow, og i fjor så 14 millioner showet på BBC. Torsdag startet årets show i Birmingham, men BBC boikotter programmet på grunn av kontroverser omkring raseoppdrett. I stedet sendes showet på web, skriver Guardian .

- Jeg er veldig fornøyd med at kennelklubben sender showet live. Det gjør at tusenvis av hundeelskere kan se fram til Crufts hvert år, sier skuespiller Peter Purves, ifølge Guardian.

Les også: Bulldog endrer utseende

Enormt
Crufts arrangeres av den britiske kennelklubben. Showet startet i 1891 og har vært drevet av kennelklubben siden 1938. 28.000 hunder skal delta, og arrangøren håper at fjorårets rekordantall på 160.000 tilskuere skal overgås i år.

- Selv om showet ikke skal vises på BBC, vet vi at dette er verdens største plattform for å bringe sammen organisasjoner og personer som bryr seg om hunder, sier kennelklubbens talsperson Caroline Kisko, til Guardian.

Crufts går fra 5-8 mars, og arrangøren skal ha tapt fem millioner kroner på sponsorfall etter at BBC trakk seg.

Les også: Odin dyttet - må dø

Kontroversielt
BBC reagerer på at flere raser ser ut til å utvikle kroniske helseproblemer på grunn av avlingen. TV-stasjonen sendte en dokumentar om helseskadene, og dette fikk direkte konsekvenser for dekningen av hundeshowet.

Kennelklubben revurderer nå avlstandarden for 209 raser, blant annet engelsk bulldogg

-BBC anerkjenner at kennelklubben handler for å løse problemene med avl. Kanalen fortsetter å være i dialog med kennelklubben for å vurdere resultatene av endringene, sier en anonym kilde i BBC til Guardian.

Dyrevernere mener at all slik avl må opphøre. De vil demonstrere hele helgen.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten! Bestill her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere