RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantisk sjøedderkopp i Antarktis

Sist oppdatert:
En enorm sjøedderkopp ble filmet i det antarktiske havområdet tirsdag. Se video.

Forskere som undersøkte det isete vannet i Antarktis tirsdag, har fortalt at de har filmet mystiske skapninger på den mørke havbunnen.

- Nye arter
Australske eksperter tar del i et internasjonalt program, for å få en oversikt over livet i havet på den sørligste delen av kloden. De samlet eksemplarer fra opp til to tusen meter under havoverflaten, og hevder at mange av eksemplarene kanskje ikke har blitt oppdaget før.

Eksemplarene har blitt sendt til universiteter og museum rundt om i verden, for identifikasjon, vevsprøver og DNA-studier.

Ekspertene fra den antarktiske divisjonen i Australia (Australian Antartic Division) og andre forskere fra rundt om i verden, saumfarte bunnen på jakt etter gjemte undersjøiske skatter.

Tre skip seilte ut på ekspedisjonen, Aurora Australis fra Australia, L’Astrolabe fra Frankrike og Umitaka Maru fra Japan. Skipene fra Frankrike og Japan lette etter eksemplarer fra det midterste og øverste nivået i havet, mens det australske skipet lette i dypere områder med kameraer.

Reiseleder Dr. Martin Riddle forteller at i løpet av 20 dager med prøvetaking, så samlet de tusenvis av dyr, og opp mot 25 prosent av dem er tidligere ukjente.

Se video av den gigantiske sjøedderkoppen(artikkelen fortsetter nedenfor)

217973

- Større på dypet
Noen av dyrene som bor langt under havoverflaten blir unormalt store, et fenomen som blir kalt gigantisk – et fenomen som forskerne foreløpig ikke forstår ordentlig.

-Vi så gigantiske ormer, gigantiske skalldyr, gigantiske edderkopper og glass-lignende kappedyr, forteller Dr. Riddle.

Dr. Riddle sier at forskere som er eksperter på kaldtvannsfisk aldri har sett noe lignende.

Forskere planlegger en etterfølger om 10-15 år, for å undersøke effekten av klimaendringer på miljøet i denne regionen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere