RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk berserk på charterfly fra Værnes

Sist oppdatert:
- Han veivet og kjeftet på kabinpersonalet. På et tidspunkt trodde jeg han prøvde å ta seg inn i cockpiten, sier Aud Graadal (48). Se web-TV.

Turen fra Værnes til Tenerife fikk en svært skummel start søndag. Spanair-flyet, fullastet med ferieklare trøndere, måtte lande i Frankrike etter at en av passasjerene slo seg fullstendig vrang.

- Jeg kikket bakover og så en mann stå i midtgangen. Han veivet og kjeftet. Det var bare kvinnelig personale i kabinen og de klarte ikke å ta hånd om han, forteller passasjer Aud Graadal på telefon fra Frankrike til TV 2 Nettavisen.

Aud og ektemannen fra Levanger i Nord-Trøndelag satte seg på Spanair sitt direktefly fra Værnes til Tenerife klokken 1830 i går. De to gledet seg til en uke med deilig sol og avslapping. Men de merket fort at flyturen ikke ville bli en hyggelig opplevelse.

Stormet mot cockpit
- Kort tid etter at vi hadde tatt av forstod vi at personalet hadde problemer med en passasjer lenger bak i flyet. Vi spurte hva som foregikk, og de svarte at en mann hadde fått litt for mye å drikke, forteller Aud Graadal til TV 2 Nettavisen.

Men hun tror ikke alkohol var det eneste problemet denne mannen hadde.

- Han virket ikke beruset. På et tidspunkt stormet han frem i flyet mot cockpiten. Det virket som han ville seg inn i cockpiten. Da han kom frem snudde han seg fort og gikk tilbake. Om han prøvde seg på døren, vet jeg ikke, forteller Aud.

- Jeg tenkte jo litt på denne øksemannen i Bodø og lurte på hva han gjorde der fremme. Det var en guffen opplevelse.

- Kan ha vært psykiske ustabil
Letter skremt sitter 48-åringen sammen med resten av de 210 flypassasjerene i et terminalbygg i Nantes. Da TV 2 Nettavisen snakket med Aud like etter midnatt natt til mandag, visste hun ikke hvor lenge de måtte bli sittende.

- Det skulle ikke være mellomlandinger. Men på grunn av denne passasjeren måtte vi lande så politiet kunne komme om bord. Nå skal de visst ta ut all bagasjen fra flyet. Jeg har fått høre at vi ikke kan ta med oss koffertene til mannen som ble pågrepet. De vet jo ikke hvilke motiver han hadde, sier Aud til TV 2 Nettavisen.

Flere hun har snakket med sier de tror den bråkete passasjeren hadde psykiske problemer. Hvis han hadde fått for mye å drikke, regner Aud Graadal med at betjeningen hadde oppdaget dette ved innsjekking. Mannen ble høyrøstet ganske tidlig på flyturen.

Politi bordet flyet
Trolig i frykt for å provosere den vanskelige passasjeren, kom det kun en kort melding fra kapteinen om at flyet ville lande i Frankrike for å slippe av en passasjer. Kort tid etter landing, kom politiet om bord. De gikk mot mannen fra begge ender av flyet.

- Han gikk ikke frivillig, men det var ikke dramatisk da de tok han, sier Aud.

Etter en drøy time fikk passasjerene endelig vite hva som foregikk og måtte deretter forlate flyet. Over to timer senere har ingen fra flyplassen informert om hva som skjer. Flykapteinen satt da, etter det TV 2 Nettavisen forstår, i politiavhør. Når de får fly videre og ta fatt på ferien, er det ingen som vet.

- Vi sitter avsperret fra resten av flyplassen. Vi har ingen mat og kun en vanndunk på deling til alle passasjerene. Og sigarettrøyken ligger tykt her, forteller Aud oppgitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere