*Nettavisen* Nyheter.

Gikk konk på garasjebygd krysserrakett

Newzealenderen som satset på garasjeproduksjon av krysserraketter er slått konkurs. Nå vurderer han å flytte til USA, der investorer skal ha sagt seg interessert i å gi ham penger til videre arbeid.

07.12.03 13:04

Bruce Simpson fra Tokoroa på den newzealandske nordøya ble sendt til skifteretten av skattefuten, etter at han ikke hadde betalt det han skulle, melder NTB-DPA. Han ble verdenskjent i juni i år, da han fortalte om sitt arbeid med en hjemmesnekret krysserrakett.

Krysserraketter er egentlig små, rakettdrevne fly som ved hjelp av innebygde kameraer og datautstyr leter seg fram til sine mål. Den mest kjente krysserraketten er amerikanernes Tomahawk, som kan utstyres med atomstridshoder.

Oppfinnsomme Simpson er fascinert av pulsjetmotorer, en enkel motortype som tyskerne brukte på sine V1-raketter under annen verdenskrig.

- Alle som har såpass som en halv hjerne kan bygge sin egen krysserrakett, har han sagt.

Kemneren i Tokoroa mener man ikke trenger så mye som halvdelen av en hjerne for å forstå at man må betale skatten sin. Newzealandske sikkerhetsmyndigheter er lettet over at terrorister ikke lenger kan håpe på leveranse av billige krysserraketter fra Simpsons garasje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.