RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: David Goldman

Gikk Putin glipp av OL-blemmen?

Sist oppdatert:
Putin gikk trolig glipp av lysshowet som sviktet, og Medvedev sov på VIP-tribunen.

(Nettavisen/NTB): President Vladimir Putin kan ha gått glipp av den største feilen som ble begått under den storslåtte åpningen av De olympiske leker i Sotsji, fredag.

Bare fire av fem OL-ringer blusset opp under lysshowet. Fem store snøfnugg var ment å åpne seg til de karakteristiske OL-ringene tidlig i åpningsseremonien. Men det som skulle være den femte ringen oppe til høyre i logoen, kom aldri.

Så en annen vei
Nå har det dukket opp bilder av Putin på bakrommet idet han skal ta seg ut på stadionet. I bakgrunnen kan en skimte en monitor som viser bare fire av fem OL-ringer som blusser opp under åpningsseremonien. Ut fra bildene kan det virke som at Putin ikke får med seg denne blemmen, og retter fokuset ut mot stadionet.

I det neste bildet av Putin på bakrommet lyser imidlertid alle de fem OL-ringene. Det skyldes at russisk TV skiftet til TV-opptak fra åpningsprøver gjort den 1. og 4. februar.

Selv om Putin trolig ikke fikk med seg blemmen da den ble direktesendt for hele verden, kan det umulig ha gått ham hus forbi i etterkant.

«Tilfreds» med OL-åpningen
Til tross for blemmen skal Putin ha uttrykt at han var «tilfreds» med åpningsseremonien.

- Etter at åpningsseremonien var ferdig, uttrykte presidenten takknemlighet overfor teamet, visestatsministeren Kozak og det kreative teamet. Han var tilfreds med resultatet, sier Dmitrij Tjernytjenko, sjefen for Sotsji-OL.

Samtidig har det lekket ut bilder av at Russlands statsminister Dmitrij Medvedev mens han sover under åpningsseremonien.

- Sovnet på VIP-tribune
Medvedev ble filmet da han tilsynelatende sovnet på en VIP-tribune med Putin sittende bare seks seter bortenfor.

Sotsji-OL har en prislapp på over 300 milliarder kroner.

OL-festen varer fram til 23. februar.

Kilder: Daily Mail, The Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere