*Nettavisen* Nyheter.

Gingrich i tet i ny måling

Foto: DON EMMERT (Afp)

Mens Mitt Romney raser på gallupen.

20.01.12 06:56

Washington (NTB-Reuters): Mitt Romney raser på gallupen foran Republikanernes nominasjonsvalg i delstaten Sør-Carolina. I en fersk meningsmåling er Newt Gingrich i tet.

Newt Gingrich får en oppslutning på 35 prosent i den nye målingen, som er gjennomført av Public Policy Polling. Dermed ligger han 6 prosentpoeng foran Mitt Romney, som hittil har hatt en klar ledelse i denne delstaten. Romney har også hatt en klar ledelse i meningsmålinger på landsbasis.

I en meningsmåling som er gjennomført av Reuters og Ipsos, ligger Mitt Romney derimot 12 prosentpoeng foran Newt Gingrich. Romney får en oppslutning på 35 prosent i denne målingen. Rick Santorum kommer på tredjeplass med en oppslutning på 15 prosent, mens Ron Paul kommer sist med 13 prosent.

Meningsmålingen fra Reuters og Ipsos viser samtidig at Romney ville vunnet om det kun var han og Gingrich som stilte. Romney ville da fått 54 prosent av stemmene. Målingen ble gjennomført i perioden 16.- 18. januar, altså før Rick Perry trakk seg som kandidat. I målingen får han en oppslutning på 6 prosent.

Perry ga sin støtte til Gingrich da han trakk seg torsdag, og dette vil kunne gi utslag i framtidige meningsmålinger.

Samtidig ble Gingrich torsdag rammet av påstander fra ekskona Marianne om at han hadde ønsket et «åpent ekteskap». Gingrich avviser dette som usant. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.