RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Egeland skylden for Darfur-forsinkelser

Sist oppdatert:
Visegeneralsekretær Jan Egelands kritikk av regimet i Sudan har forsinket hjelpearbeidet i Darfur, mener FN-medarbeidere

FN vil nå få anledning til å granske overgrep som skal være begått militsgrupper som er lojale mot myndighetene i Khartoum. Ifølge en FN-talsmann vil en gruppe fra FN få reise til Darfur i løpet av noen dager.

Oppdraget har tidligere blitt utsatt to ganger på grunn av angivelige problemer med sikkerheten. Anonyme FN-tjenestemenn hevder ifølge flere korrespondenter at FNs visegeneralsekretær for nødhjelp, Jan Egeland, sin skarpe kritikk av regimet i Sudan har forsinket forsøkene på å få hjelpeforsyninger inn i den katastroferammede provinsen, melder BBC. Rundt en million mennesker er drevet på flukt på grunn av volden i området.

Militsgrupper herjer vilt i området. Blant annet skal tusenvis av kvinner og jenter ha blitt voldtatt av de regjeringsvennlige militsgruppene. Egeland har kalt militsens framferd "brent jords taktikk", og mener regimet i Sudan har gjort lite for å forhindre en av de verste humanitære katastrofene i verden i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere