RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir håp om liv på Mars

Sist oppdatert:
En halv million år gammel bakterie gir nytt håp om at det er liv på Mars.

(SIDE2): Den eldste nålevende organisme er en bakterie som er en halv million år gammel. Den kan gi håp om liv på Mars, skriverden danske avisen Berlingske Tidende tirsdag.

For en halv million år siden var det moderne menneske ikke født ennå, store deler av Grønland var dekket av skog, og lenger syd vandret apemennesket homo erectus rundt og brølte.

Bakterien ble født
Samtidig ble en gruppe bakterier født i permafrosten i Sibir, og nøyaktig de samme bakteriene lever den dag i dag. De bittesmå levende organismene ble nemlig oppdaget i et betonghardt lag av permafrost i det nordøstlige Sibir, skriver avisen.

Det er den 36-år gamle danske professoren i evolusjonsbiologi Eske Willerslev som har stått i spissen for den nye oppdagelsen av den eldgamle bakterien. Han mener at opdagelsen av så gamle, levende bakterier på Jorden øker sjansene for å finne tilsvarende bakterier og dermed liv på Mars.

Kan leve på Mars
Det er nemlig mulig at bakterien lever på polene på Mars og har overlevd milliarder av år. Den gang hadde Mars en atmosfære og var nok da mer vennligstemt overfor liv.

- På jorden kan nok ikke disse bakteriene bli mer enn maksimalt en million år gamle, men på Mars kan de bli mye eldre, fordi permafrosen der oppe er vesentlig kaldere enn på jorden, sier professoren.

Forskningsresultatet offentliggjøres i dag i det vitenskapelige tidsskriftet Proceedings of The National Academy of Sciences of The United States of America.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere