Gir ikke etter for halshuggingstrussel

Sør-Korea nekter å gi etter for at en gruppe militante irakere truer med å halshugge et sørkoreansk gissel. Landet står fast på at de skal sende 3.000 soldater til Irak.

21.06.04 11:30

Det fortalte Sør Koreas viseutenriksminister Choi Young-jin etter et møte med landets president. Samtidig sa han til reportere at regjeringen vil gjøre sitt beste for å prøve å få løslatt den 33 år gamle foretningsmannen Kim Sun-il som ble kidnappet i Falluja før helgen.

De siste dagene har bilder av 33-åringen, som trygler for livet sitt, gått om og om igjen over fjernsynsskjermene. Kidnapperne truer med å halshugge 33-åringen innen 24 timer dersom Sør-Korea ikke omgjør planene sine om å sende soldater til Irak.

Fra før har landet 670 sanitetssoldater og ingeniører i landet. Med 3.000 nye soldater vil landet få den tredje største militærstyrken i Irak etter USA og Storbritannia.

- Det vil ikke bli noen forandring i vår regjerings innstilling, som er å sende soldater til Irak for å støtte rekonstruksjonen av Irak, sa Choi.

Sør-Korea har bedt Storbritannia, Kina, Japan og arabiske stater om hjelp til å håndtere krisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag