*Nettavisen* Nyheter.

Gir ikke opp søket etter Rogne

Foto: (AFP/Scanpix)

Søket etter den norske Franciska Rogne (26) fortsetter på sjette dag etter at hun ble meldt savnet i Kashmir forrige tirsdag.

Snøbrettkjøreren Franciska Rogne ble meldt savnet ved turiststedet Gulmarg i det indiske området av Kashmir forrige tirsdag.

- Hun er jo nå fra indiske myndigheter erklært som savnet, men de anser at det er svært usannsynlig å finne henne i live i det området hvor hun er savnet, sier ambassadør i New Delhi, Ann Ollestad, til Nettavisen.

Indiske letemannskaper har søkt med hunder og helikopter etter Rogne i det aktuelle området hvor hun ble sist sett. I tillegg har de sjekket flere sykehus, søkt i nærliggende landsbyer, i hytter og hoteller. Fortsatt er det ingen spor etter nordmannen.

Fornøyd med innsatsen
Mandag fortsetter de å søke med hunder i området der hun ble sist sett. Ollestad sier til Nettavisen at hun er veldig fornøyd med innsatsen til indiske myndigheter.

- Ambassadens vurdering er at vi er veldig fornøyd med det de har gjort og de har bra utstyr. Det har vært 27 mennesker som har søkt i tre grupper. I tillegg har lokalbefolkningen engasjert seg i søket, sier hun.

Rogne ble sist sett ved 15-tiden dagen hun forsvant. Samme kveld blåste det til snøstorm og det falt mellom 25 til 30 centimeter med snø den påfølgende natten.

(Artikkelen fortsetter under).

Klikk på bildet for å forstørre.

-Kan ha søkt ly
Ronge ble sist observert i området mellom gondolens start og det første stoppet.

Torkel Karoliussen er en profesjonell skikjører som oppholdte seg i Gulmarg i én måned i fjor, og han er godt kjent i området der 26-åringen er savnet. Han tror ikke at 26-åringen ble tatt av snøskred.

- Det er jo mildt terreng, så da høres det ikke ut som noe snøskred. Men hun kan jo ha gått oppover, og da er det store sjanser for å skade seg på brett eller å bli tatt av snøskred. Det er jo fult mulig å kjøre seg vill, og da kan hun ha gravet seg ned, sier Karoliussen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karoliussen utelukker ikke at Rogne kan ha søkt ly i en hytte eller i en nærliggende landsby.

- Det finnes jo muligheter for at hun har kommet seg veldig langt bort, og da kan hun ha søkt ly i noen bygninger eller i en landsby, sier han.

Gir ikke opp
Snøsmeltingen i det aktuelle søkeområdet starter i midten av april, men indiske myndigheter har på ingen måte gitt opp søket etter nordmannen.

- Letingen fortsetter og de ønsker ikke å gi opp. Det er det inntrykket jeg sitter igjen med, sier ambassadør Ollestad som har daglig kontakt med myndighetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag