RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp å finne overlevende

Sist oppdatert:
Sjansene for å finne overlevende i ruinene på Sumatra er så små at redningsarbeidet er i ferd med å avsluttes.

Lederen for det indonesiske lete -og redningsarbeidet, Lamsar Sipahutar, sier til Associated Press at håpet om å finne overlevende i området som ble hardest rammet av jordskjelvkatastrofen, er så godt som ute.

- Sjansene for å finne overlevende etter syv dager er svært små, sier han.

- Vi er i ferd med å avslutte lete -og redningsoperasjonene. Hvis noen overlevde jordskjelvet, ble de sannsynligvis drept av flodbølgen, utdyper han.

Ingen er funnet i live i Indonesia siden fredag, da det indonesiske Røde Kors hørte Ichsan Azmils rop om hjelp fra ruinene av et hus i provinshovedstaden Banda Aceh i Aceh nord på Sumatra. Det meste av byen ble jevnet med jorden andre juledag.

Samtidig som håpet om å finne overlevende bleknet, ble de massive internasjonale bestrebelsene på å få frem nødhjelp til de ofrene som fremdeles er i live styrket. Mengder med utenlandske marinefartøy ankom katastrofeområdene med mat, medisiner og annen nødhjelp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere