RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp å telle døde

Sist oppdatert:
Indonesia gir opp å gi en eksakt oversikt over antall dødsofre etter flodbølgekatastrofen 2. juledag. Myndighetene frykter at over 100.000 er drept.

Indonesias helseminister Siti Fadilah Supari sier hennes myndigheter fra nå av kun vil komme med generelle estimater med tanke på dødstall etter jordskjelv- og flodbølgekatastrofen.

Hardest rammet
Indonesia er hardest rammet av naturkatastrofen, etter at skjelvet utenfor Sumatra som er målt til 9 på Richters skala, først førte med seg store ødeleggelser. Deretter kom flodbølgen som skylte restene på havet.

Verst har flodbølgen og jordskjelvet rammet den nordlige Aceh-provinsen like ved jordskjelvets episenter.

Helseminister Supari sier dødstallene er så høye, at det er umulig å oppgi eksakte tall, melder nyhetsbyrået Antara ifølge AFP.

Stor feilmargin
Feilmarginen så langt har vært stor, og tallene helseministeren foreløpig sikter til, er det offisielle antallet omkomne på 79.940. Myndighetene gikk imidlertid ut fredag, og sa at dødstallene trolig vil nå 100.000.

Indonesiske myndigheter vil vente til all informasjon er samlet inn, før de kommer med presise tall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere