RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp kampen for Terri

Foto: AP Photo/Schindler Family Video (Scanpix)
Sist oppdatert:
Foreldrene til hjerneskadde Terri Schiavo har gitt opp kampen om å holde datteren i live. Nå venter de at hun vil dø innen svært kort tid.

Ti dager har gått siden den intravenøse næringen som har holdt Terri i live, ble koblet fra.

Ifølge legene kan den 41 år gamle kvinnen leve i 14 dager uten næring. Tiden er derfor i ferd med å renne ut, og foreldrene har nå gitt opp håpet om at datteren blir tilkoblet ny næring.

Ber demonstranter gå
Foreldrene har kjempet en tung kamp etter at Terris ektemann Michael Schiavo fikk rettslig medhold til å koble fra næringen etter syv års kamp i rettssystemet.

De har anket avgjørelsen, men har tapt i alle rettsinstanser.

Nå ber foreldrene demonstrantene som oppholder seg utenfor sykehuset i Florida om å tone ned demonstrasjonene, melder nyhetsbyrået AP.

Terris helsetilstand blir stadig verre, og foreldrene innser at datterens liv nærmer seg slutten.

Fikk sin siste vin
Søndag kveld ga en prest en liten dråpe med vin til Terri, noe som er en katolsk tradisjon. Ifølge AP klarte ikke presten å gi henne nattverdsbrød siden hun var så tørr i munnen.

En av de to prestene som besøkte Terri opplyser at hun er trolig vil dø innen svært kort tid. Under besøket ba de for den hjerneskadde kvinnen.

Det var hennes ektemann, Michael Schiavo, som ga tillatelse til at Terri skulle få vinen.

Krangel med mannen
Ektemannen har argumentert med at hans kone før hun ble syk hadde fortalt at hun ikke ønsket å leve om hun kom i en tilsvarende situasjon.

Ifølge foreldrene har Terri aldri kommet med en slik uttalelse.

Tilbudt kjempesum
Ektemannen skal i følge svenske Expressen ha blitt tilbudt 70 millioner kroner for å la henne leve, men svarte at dette ikke er et spørsmål om penger.

Også to ganger tidligere, i 2001 og 2003, er matingen blitt stanset. Kvinnen har blitt matet kunstig gjennom slanger inn i magen etter at hun som 26-åring fikk et hjerteinfarkt i 1990.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere