Gå til sidens hovedinnhold

Gir Sjevardnadse 1 time

- Det er for sent å forhandle, sier Georgias opposisjonsleder Mikhail Saakasjvili. Søndag ettermiddag ba han tusenvis av demonstranter vente en time før de marsjerer mot president Eduard Sjevardnadses bolig.

Opposisjonslederen utsatte søndag ettermiddag demonstrasjonsmarsjen mot presidentens bolig i utkanten av hovedstaden Tbilisi med en time. Årsaken er at Saakasjvili vil gi presidenten mer tid til å gå av, melder nyhetsbyrået Reuters.

–Vi må vente i en time. Vi må gi la ham beholde æren og være i sikkerhet. Vi må la ham ta beslutningen selv, sa Saakasjvili til tusenvis av demonstranter utenfor parlamentet.

Tidligere søndag ba han dem marsjere mot presidentboligen.

–Hvis dere er enige, la oss marsjere til presidentboligen, sa Saakasjvili, ifølge NTB-Reuters-AFP.

«Ja! Ja!», ropte folkemengden tilbake.

Saakasjvili sa lørdag at opposisjonen var villig til å la presidenten sitte inntil videre, forutsatt at Sjevardnadse skrev ut nyvalg.

Søndag sa presidenten at han var villig til å forhandle, men at opposisjonen først måtte forlate bygninger de har okkupert.

–Jeg er klar for dialog hvis dere ønsker det til å diskutere muligheten for å avholde et tidlig presidentvalg, samt valg på ny nasjonalforsamling, uttalte Sjevardnadse på fjernsyn søndag.

Søndag ettermiddag har 250 soldater sluttet seg til opposisjonens side, og Saakasjvili sier at tiden er ute for videre samtaler med presidenten for å løse den politiske konflikten i landet.

På spørsmål om han var klar for forhandlinger med Sjevardnadse, svarte Saakasjvili:

«Det er for sent».

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar