Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir Støre skylda

Foto: Knut Erik Hareide, ibergen,no
Sist oppdatert:
RV-leder Torstein Dale gjør Jonas Gahr Støre medansvarlig for situasjonen i de palestinske områdene.

- Utenriksminister Jonas Gahr Støre bærer et tungt medansvar for at det nå igjen er fortvilelse og desperasjon som tar overhånd blant palestinerne. Det sier RV-leder Torstein Dahle til TV 2 Nettavisen.

Selvmordsaksjonen i Tel-Aviv mandag er ifølge RV-lederen et uttrykk for den frustrasjonen som brer seg blant palestinerne etter det han karaktersierer som USAs, Israels og EUs utpressingspolitikk.

- Støre har med sine uttalelser helt klart bidratt til desperasjonen, sier Dahle til TV 2 Nettavisen. Han viser til utenriksministerens utspill 9. april om å fryse Norges økonomiske bidrag til selvstyremyndighetene. Dahle mener uttalelsen må ha vært særlig vanskelig å svelge for palestinerne, som hadde håpet at Norge ville velge en annen linje enn USA, Israel og EU.

- Palestinerne føler seg nå med full rett sviktet av det internasjonale samfunn, og stadig færre ser noen mulighet for fredelige utveier, sier Dahle.

- Avskjærer håpet
- Det er sterke ord å beskylde utenriksministeren for å framskynde selvmordsaksjoner?

- Det er ikke denne uttalelsen alene, men poenget er at Støre bidrar til å avskjære håpet. Det er veldig alvorlig fordi det bidrar til isolasjon og kaos, sier RV-lederen.

- I stedet for å gi den nyvalgte regjeringen rimelig tid til å kunne utvikle en realistisk politikk som også kunne ha støtte hos det palestinske folk, har den norske regjering gjennom utenriksminister Gahr Støre bidratt sterkt til at fortvilelsen og desperasjonen skal styre begivenhetene videre framover, skriver RV-lederen i en uttalelse i dag.

Ber regjeringen snu
Her ber han regjeringen straks gå tilbake på Gahr Støres uttalelse om å fryse den økonomiske støtten til palestinerne.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!