*Nettavisen* Nyheter.

Gir turistene kondomer

Karneval og fest kan føre til så mye.

28.01.08 10:38

(SIDE2): Det er karnevalstid i Brasil og helsemyndighetene deler ut millioner av kondomer for å bekjempe aids og andre seksuelt overførbare sykdommer.

Fire mill. om dagen
I løpet av de fem dagene det er karneval i Rio de Janeiro og andre steder i Brasil, vil nesten 20 millioner kondomer forhåpentligvis være brukt på en forsvarlig måte.

Helseminister Jose Gomes Temporao lanserte kondomprogrammet i Rio søndag og han håper tilbudet kommer både fastboende og turister til nytte, skriver AP.

- Vi må vise samfunnet viktigheten av prevensjon, sa Temporao.

Nesten 600.000 brasilianere er hiv-positive heter det i en rapport fra helsemyndighetene. Samme rapport viser at 80 prosent av unge menn i dette landet bruker kondom, men bare 40 prosent av kvinnene sier de insisterer på å bruke kondom under samleie.

- Banalisering
En ekstra dose med gratis kondomer til festivalen er det ikke alle som gleder seg like mye over.

- Kirken har ingenting imot å ha det gøy under karnevalet, men banaliseringen over den menneskelige seksualiteten er noe vi ikke kan tolerere, sa biskop Antonio Augusto Dias Duarte.

Den katolske kirken liker dårlig utdelingen av kondomene og angrepillene som også skal ut til angrende damer under den fem dager lange festen.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Annonsebilag