Gir ut bin Laden på norsk

En bok med Osama bin Ladens taler, brev og intervjuer kommer ut på norsk på lille L.S.P. forlag. - Bin Laden fremstår som det man kan kalle en humanistisk terrorist, mener forleggeren.

17.01.06 15:45

24 sentrale taler, intervju og brev av Osama bin Laden er samlet og oversatt til norsk. Forlegger i L.S.P forlag, Frode Saugestad, mener boka vil gi et mer humant bilde av bin Laden, skriver Kampanje.

- Ser man bort fra de grusomme terrorhandlingene til Al Quida, så kan kanskje mange bli overrasket over at Bin Laden fremstår som det man kan kalle en humanistisk terrorist, sier Saugestad til NRK.

Boken bygger på de mest sentrale brev og taler som Osama Bin Laden har publisert i forskjellige sammenhenger over de seneste 10-12 år. Det er først og fremst politiske og religiøse skrifter, men også skrifter der bin Laden taler varmt om familieverdier, hvordan vi skal ta vare på oss selv og hverandre, ifølge NRK.

Entydig fiendebilde
Forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, Anders Romarheim har studert noen av talene til bin Laden. Han mener mediene og Bush-administrasjonen har skapt et entydig fiendebilde av Al Qaida og bin Laden. Og at boka vil vise et mer nyansert bilde.

- Bush bruker å referere til bin Laden ved å si at de hater frihet. I en av de viktigste talene til bin Laden så tar han opp den kritikken og svarer på Bush sin anklage. Bin Laden sier at de ikke hater frihet, men at de vil ha sikkerhet slik som alle andre folkeslag. Det ligger noen resonnementer der som gjør terrorisme mer forståelig, men absolutt ikke mer forsvarlig, sier Romarheim.

HTML EMBED

Vil utfordre leserne
L.S.P. forlag ble dannet sommeren 2004 av Frode Saugestad, som tidligere blant annet har vært markedssjef i Diesel Norge, danser i King Midas og som var med å starte opp Norsk Anarkistisk Fraksjon sammen med kunstneren Bjarne Melgaard.

Forlagets hovedmål er å utfordre leseren med ideer og tanker som i Norge gjerne oppfattes som fremmede eller truende, og gjennom fag- og skjønnlitteratur bidra til å øke kunnskapen om og aksepten av andre kulturer. Forlagets primære satsningsområde er bøker fra Midtøsten og den arabiskspråklige verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.